Over mij

Hallo! Wat goed dat je op deze website kijkt. Ik ben Jitske Swart en woon in Dordrecht. Drie dagen per week sta ik als leerkracht voor een groep. Dit is elke keer weer een feestje!

Na de havo wilde ik de wereld verkennen. Ik startte daarom met de opleiding International Business & Languages. Ik leerde Spaans, Japans en Portugees. Mijn minor volgde ik aan de École Supérieure de Commerce in Amiens, Frankrijk. Na mijn afstuderen vertrok ik naar Canada waar ik met veel plezier een jaar heb gewoond en gewerkt. Na dat jaar vond ik mezelf wereldwijs genoeg om les te geven aan kinderen. Ik startte met de pabo en rondde deze in 2013 af.

Inmiddels sta ik zo’n 8 jaar voor de klas. Het is geweldig om ’s ochtends vroeg in een klas vol enthousiaste apenkoppies te zitten en te weten dat ze allerlei nieuwe dingen gaan leren. Het is soms een hele klus, maar zodra kwartjes vallen en kinderoogjes gaan stralen, is mijn dag geslaagd.

Ik merk soms dat het reguliere aanbod niet altijd voldoende is voor sommigen. Vaak zitten er meer dan 25 kinderen in de klas. En soms vraagt een groot deel daarvan veel aandacht van de leerkracht. Er glippen dan kinderen tussendoor. Kinderen die ook extra hulp kunnen gebruiken, maar deze onvoldoende krijgen.

Sinds een aantal jaar geef ik daarom buiten schooltijd bijles. Dit individuele contact vind ik prettig en ik haal er veel voldoening uit. Daarom ben ik Jits4Kids gestart. Een bijlespraktijk waar kinderen één op één aandacht krijgen en achterstanden weggewerkt kunnen worden. Ieder kind verdient het om verder geholpen te worden en vooruit te kunnen. Zodra het kind deze vooruitgang ook merkt en voelt, zal het met meer plezier en zelfvertrouwen naar school gaan. Daar gaat het om!